Fredag eftermiddag den 4. april optrådte en masse glade og stolte børn med dans og sang i Krudttønden på Østerbro. Anledningen var kulminationen på et langt fælles pædagogisk projekt mellem de fire selvejende institutioner: Øbro Menighedsbørnehave, Eventyrlandet, Vibenshus & Davids og Kildevæld Fritidshjem og Klub; tilsammen: Netværk 2100 på Østerbro (som er et MDI netværk).

Projektet har favnet børn i alderen 2 – 15 år på tværs af de fire institutioner. Der er arbejdet med pædagogiske pejlemærker som sprog, sociale relationer, inklusion, fællesskab samt sammenhæng i børns overgange mellem institutioner. 

En af de helt konkrete fordele ved projektet ser man hos de børn, der skal fra børnehave til fritidshjem. Flere af dem har nu allerede mødt og kender børn og pædagoger, der hvor de skal hen. Det giver en værdifuld sammenhæng og tryghed for børnene.

I dag er der en masse kulturaktiviteter som er lavet specifikt til børn, fx tv for børn. En del er med børn, hvor børnene sammen med andre børn og/eller voksne oplever kultur, som fx teater. Der, hvor der virkelig sker noget, er når kul­turen er af børn, og børnene bliver aktive medskabere af kultur. Og det var lige nøjagtig tilfældet for de dansende og syngende børn fra Net­værk 2100’s institutioner.

Det var en fornøjelse denne fredag at se børnenes performance i en stuvende fuld og festligt oppyntet Krudttønde fuld af stolte forældre. Alt i alt et super flot eksempel på, hvad et forpligtende netværks samarbejde kan medføre til gavn for alle børn, personale og lede­re.

 

Hør netværkssangen

Klik ind og lyt til en af sangene fra cd’en, som er pro­duceret i projektet- klik HER for at høre  'Netværk 2100' sangen (link til side på Vimeo).

Har du spørgsmål til projektet, vil høre mere fra CD'en eller lign. Kan du kontakte netværkets koordinator Michael Grønbjerg på migroe@buf.kk.dk  

 

Har du også et godt projekt?

Har dit netværk eller din institution også et pædagogisk projekt? Eller kender ud til en institution/netværk der har? Så giv os besked - eller skriv lidt om det. Vi vil gerne hjælpe med at få fortalt historien, så der er endnu mere af det gode børneliv der kan inspirere andre.

Skriv dit tip til os på e-mail: info@mdi.dk eller ef@mdi.dk  

 

netværk 2100_1

netværk 2100_2

netværk 2100_3

Fotos: Anders Zorck

 

11. juni 2014