I uge 27, i sommer, inviterede Haslev Menigheds Daginstitutioner (HMD) lokale foreninger ind i et samarbejde om at lave en ’sportscamp’ på tværs af institution, kommune og klubber.

Campen var en succes som forventes at vokse. I HMDI oplevede både leder og medarbejdere at få en masse ny læring og relationer. Vi fik en snak med leder Per Løvhøj om tiltaget:

”Vi startede med kalde det ’fodboldcamp’ fordi vi troede det kun blev børn fra fodboldskolen der ville deltage. Men det blev det jo slet ikke - det voksede og børn fra alle mulige andre sommeraktiviteter sluttede sig til. Det synes jeg er så sindssygt godt! for nu mødte de fodboldinteresserede børn pludselig nogle helt andre børn med andre interesser som fx at male og tegne. Typisk har de børn ingen fælles berøringsflade uden for skolen fordi de bliver delt op i deres fritid og af deres klubber og tilbud, men på en camp som den her møder de hinanden efter aktiviteterne, og lærer hinanden at kende på en hel anden måde. Det er sgu da super!!”

Hvad betød det for projektet at I er en selvejende institution?

”Som selvejende er vi fleksible og kan improvisere ud fra kernekonceptet og ift. de behov der opstår undervejs. For eksempel var vi base for fodboldskolen og løste, i samarbejde med trænerne, de udfordringer der opstod undervejs i forhold til børnene. Vi trådte også til og kunne hjælpe med salg af diverse for fodboldklubben. Klubben kunne ikke selv følge med når så mange børn kræver opmærksomhed, hvilket medførte lidt ”uro”. Der var behov for støtte og hjælp (styring), og her trådte vi så til, så det hele gled meget nemmere for alle - ikke mindst børnene”.

Hvad er vigtigt, for at kunne lave sådan en camp?

”Et initiativ som det her kræver først og fremmest at man har et engageret personale, der har lysten og motivationen til at indgå i det. Men de får også gevinsten efterfølgende, når de tænker WOV! efter en uge med børnene og helt nye oplevelser og indsigter. Det er også sjovt for mig personligt som leder, fordi det er noget meget andet end de administrative opgaver jeg ellers sidder med i hverdagen. Det giver mig mulighed for at komme tæt på børnene og det pædagogiske”.

Er campens idé egnet til ’eksport’?

”Sportscampen er ikke noget færdigt koncept. Den er under løbende udvikling og vi vil ikke lade os begrænse af færdige rammer.  Det vigtigste for os er, at fastholde den intimitet og tætte kontakt mellem alle deltagerene, børn som voksne, og at det enkelte barn, når campen er slut, har haft en fed oplevelse for livet.

Vi er godt klar over det bliver en udfordring, hvis det vokser sig stort, men så må vi jo håndtere det, hvis det bliver aktuelt. Det primære for os er - og vil blive ved med at være - at se og høre det enkelte barn”.

 

NB: Læs et udvidet interview med Per Løvhøj om HMDI’s sportscamp-initiativ i det kommende MDI blad, decemberudgave 2014.

 

 

Om Haslev Menigheds Daginstitutioner

Haslev Menigheds Daginstitutioner er en selvejende institution i Haslev. Den består af den integrerede daginstitution ’Troelstrupgård’ (3 – 12 årige) og ’Fritten’ (fritidshjem).

Link til HMD’s hjemmeside: http://hmdi.faxekommune.dk/hmdi

 

 

 

29. september 2014