Nu er det blevet endnu nemmere at holde sig opdateret med viden på børneområdet. Få nem og gratis adgang til de bedste nordiske rapporter og resultater indenfor forskning om dagtilbud for børn i 0-6-årsområdet. 

Databasen Nordic Base of Early Childhood Education and Care (NB-ECEC) samler skandinavisk forskning fra (pt) 2006 - 2012. Siden er interessant for alle der beskæftiger sig med, eller har interesse i, pædagogik og udvikling inden for dagtilbudsområdet.

Databasen administreres af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og er udviklet i et nordisk samarbejde mellem EVA og svenske Skolverket, med tilskud fra Utdanningsdirektoratet.

Hvad enten man er pædagogisk leder, konsulent, underviser, forsker, politiker, studerende - eller bare nysgerrig på mere viden - er databasen en guldgrube som oven i købet er nem og overskuelig at finde rundt i.

Du kan søge på emner, forfattere eller forskningsmetoder og får straks et kort og præcist overblik over formål, resultat, opbygning og referencer. En del af studierne kan downloades direkte fra siden mens resten kan bestilles hjem gennem bibliotek.dk.

Forskningen som er publiceret i databasen er peer-reviewed efter internationale standarder. En skandinavisk forskergruppe kortlægger årligt hvilke studier der lever op til kravene og kun forskning af god kvalitet bliver optaget i forskningsdatabasen. 

Find databasen HER (link til siden)

 

Kilde: EVA

 

 

7. november 2014