Nyt bestyrelsesmedlem? - Det forpligter!
MDI direktør Anders Zorck ridser ansvarsområder og opmærksomhedspunkter op for nye bestyrelsesmedlemmer.
Læs here artiklen HER (pdf)

 

MDI sendte pædagogerne på museum - Kvalitetskonference
Mandag d. 26. november sendte MDI 35 pædagoger på Nationalmuseet fordi vi havde besluttet at det første afgangshold nogensinde på vores uddannelsesmodul: 'Børn og unges læreprocesser' fortjente en værdig synlighed, som vi håber på kan inspirere til en ny vej.
Læs hele artiklen HER

 

Hvad kan ledere bruge kvalitetsmålinger til?
Mitzi Søgaard, leder af Vartov Børnehave i København, deltog i uddannelsemodulet 'Diplom i ledelse og organisation' hvor hun i en opgave fordybede kvalitetsmålinger som emne og undersøgte hvordan de kan bruges i praksis.
Læs artiklen side 1 HER (pdf)
Læs artiklen side 2 HER (pdf)

 

De 3 visionære Valbyer - Om at være i nyt netværk og bruge kvalitetsmålingerne i forhold til bestyrelsen
Interview med netværkskoordinator Connie Britt Jakobsen.
Læs artiklen side 1 HER (pdf)
Læs artiklen side 2 HER (pdf)

 

'Man får lyst til at give noget igen'
I efteråret 2012 oprettede børnehaven Edel Lissberg en støtteforening som skal gøre livet i institutionen endnu mere sjovt og udviklende en det allerede er. Støtteforeningsmedlem Janne Mark Eyermann fortæller om hvordan støtteforeningen blev til, og hvad den skal lave.
Læs here artiklen HER (pdf)

 

Børne- og kulturdirektøren: Kom nu på banen og begynd at udfordre! 
MDI mødte Børne- og kulturdirektør i Herlev Kommune, Flemming Olsen, til en snak om hvordan han ser på de selvejende daginstitutioner.
Som kommunal chef har han en vinkel, der er vigtigt for selvejende institutioner at kende og forholde sig til i et samarbejde og en sameksistens. Samtidig har han en tæt observatørviden, som giver anledning til kommentarer, råd - og  en klar opfordring.
Læs hele artiklen HER.

 

Borgmesteren: 'Vi skal skabe nye former for velfærd gennem aktivt medborgerskab' 
MDI talte med borgmester Curt Sørensen i forlængelse af Svendborg Kommunes samarbejde med netværket Fyrtårnet, som modtog en fantastisk civilsamfunds-gave fra lokale Erna Gudsø, da hun forærede dem sit kolonihavehus. Gavens vej fra borger til selvejende daginstitutioner og børn gik gennem borgmesteren, som i artiklen kommer ind på betydningen af engagement hos civilsamfund. Det er den, der i fremtiden skal holde velfærd og kvalitet oppe. Han taler også bredere om den aktuelle situation for selvejende daginstitutioner i samspil med kommuner.
Læs hele artiklen HER.

 

Kvalitetsmålinger bekæmpede dårlige rygter
I Folehaven Ungdomshus har de med kvalitetsmålingerne fået et redskab til at mane dårlige rygter om stedet i jorden. Det betød meget for institutionen.
Læs hele artiklen her

 

Demente begyndte at kunne huske børnenes navne
I indre by i København, tager børnene i vuggestuen Trekløveren på besøg hos nabo plejehjemmet hver uge. Plejehjemmets mange demente beboerne er blevet så glade og motiverede af besøgene, at det er begyndt at hjælpe på hukommelsen.  En inspirerende historie om hvad engagement i civil- og lokalsamfund kan gøre.
Læs hele artiklen her.

 

At være i netværk - to daginstitutionsledere fra Vesterbro fortæller
Hvad vil det sige, at være en del af et forpligtende netværk? To ledere fra Vesterbro fortæller om fordele og faldgruber.
Læs hele artiklen her.

 


Side 1 af 1
16. marts 2013