Fyrtårnet er et af 16 forpligtende netværk i MDI regi. Fyrtårnet ligger i Svendborg og består af 4 institutioner. Institutionernes ledere har gået på diplom i ledelse og valgte at skrive deres afgangsprojekt sammen.
Nederst her i artiklen er der et direkte link til hele afgangsprojektet som pdf.


Netværk: ny vej mod en fælles fremtid

I Fyrtårnet samarbejdes der om fælles opgaver, mål og visioner for fremtiden. Alle  er afhængige af hinanden og hinandens kompetencer, og sammen konstruerer de nye veje mod en fælles fremtid.

I Fyrtårnet er der fire juridiske enheder, der på basis af individuelle vedtægter samarbejder ud fra en fælles netværkskontrakt, hvor de fordeler opgaver efter kompetencer eller hvor det giver bedst mening.

Det kræver anerkendelse af institutionernes forskellige virkeligheder og en indbyrdes tilpasning at opnå de ønskede mål, som fx at udvikle sociale læringsrum for medarbejderne på tværs i netværket. Et mål kan også være at udøve politiske beslutninger, på børneområdet, i praksis.


Et narrativ om skabelse af et forpligtende netværk

Fyrtårnet er ikke forankret i faste procedurer, beslutnings- eller handlemåder, men er i stadig bevægelse, for at skabe de tilsigtede løsninger for fælleskabet.

Er man nysgerrig på, hvordan Fyrtårnet har arbejdet sig ind i skabelsen af et forpligtende netværk, så læs hele deres afgangsprojekt fra 2012 her: 

’Et narrativ om skabelse af et forpligtende netværk’ (pdf).

25. marts 2013