Leder af Præstekær Fritidshjem- og Klub i Brønshøj, Lone Skov, deltog ved MDI’s indledende klub/frit netværksmøde d. 20. marts 2013, hvor repræsentanter fra BUF kom i dialog med de mange ledere. Hun fortæller om mødet:

 

”Så er den gal igen. Endnu en forstyrrelse griber ind i vores hverdag. En ny undervisningslov er på trapperne og truer med at ændre hele grundlaget for fritidshjem og klubber.

MDI er endnu engang  på forkant og har inviteret til en række formiddagsmøder. Denne gang fik vi mulighed for at blive hørt af to embedsmænd fra Københavns Kommune.
Jeg mødte op med en god portion skepsis i behold. Hvordan ville stemningen være? Ville vi blive lyttet til og hørt?

Og hvad skete så?

Mødet blev indledt af embedsmændene, som fortalte, at de var glade for at være inviteret. De virkede åbne og interesserede; en god start.

Derefter blev vi delt i grupper, hvor vi diskuterede forskellige temaer, som til sidst blev fremlagt og samlet på tavlen.

Rummet summede af aktive, engagerede kolleger. Der var ideudveksling og kreativitet i luften, og der kom rigtig mange konstruktive og brugbare forslag til, hvordan fritidshjem og klubber - sammen med skolen - kan skabe endnu bedre sammenhæng i børnenes liv. Skabe den helhed, som efterlyses i undervisningsloven, men på en anden og mere veldefineret måde. En helhed med fokus på kvalitet og den kultur, som vores fritidshjem og klubber bygger på, og som i høj grad er grobunden for vores demokrati.

Jeg synes, det var en utrolig livsbekræftende formiddag, hvor jeg følte mig set og hørt fra embedsmændenes side. Det var også dejligt at møde kolleger, der sidder med de samme problemer til hverdag. Som fritidshjem og klub kan man godt føle sig lidt alene i netværkene, så det var skønt at få mulighed for at reflektere og udveksle erfaringer og ideer med ligesindede. Måske en ide, at bygge videre på i fremtiden?”

Lone Skov, leder
Præstekær Fritidshjem- og Klub 

 

Læs mere:

‘MDI danner klub/frit netværk’ (link til artiklen)

'Temaer og pointer fra møde d. 20. marts i klub/frit-netværket' (link til pdf)

22. april 2013